Storm Poly raast over het land

Foto: Dennis Knetsch

KAAG EN BRAASSEM - Woensdagmorgen raasde zomerstorm Poly door het land. Nederland werd op sommige plekken geteisterd door zeer zware windstoten van 100 tot 120 km per uur. Ook in onze regio waait het hard: 'Toch lijkt het mee te vallen', zegt de woordvoerder van Brandweer Kaag en Braassem Michiel Molenaar.

'Wij hebben het wel druk, maar niet zo druk als collega's in andere provincies.' De zomerstorm beweegt zich van Noord-Holland naar het IJsselmeergebied. 'Het personeel in de meldkamer in onze gemeente is wel opgeschaald om iedereen te woord te staan. De meldingen zijn rond de tientallen, gelukkig valt het mee.'

Woensdagmorgen leek de storm uit de hand te lopen. Zo raakte door de wind een boot los van de kade in de Keverhaven in Kaag, maar wist de brandweer snel in te grijpen. Uit voorzorg bleef de Leimuiderbrug ook gesloten voor de scheepvaart. 'Dit waren wel echt de uitzonderingen in deze storm. Wij moesten voornamelijk uitrukken voor grote takken of bomen die omgewaaid waren of werden gebeld over losgeslagen zonnepanelen op daken', aldus Molenaar.

Ondertussen is er geen code oranje meer in onze gemeente en verwacht het KNMI opklaringen. Wel is er naar verwachting veel wind, maar zwakt het af. Ook de ANWB verwacht weinig verkeershinder rond de spits door de zomerstorm.

advertentie advertentie