Studio Kaag en Braassem zoekt nieuwe penningmeester en algemene bestuursleden

Gepubliceerd op 02 April 2019 om 15.20 uur

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - Studio Alphen en Studio Kaag en Braassem zijn de publieke lokale omroepen van de gemeenten Alphen aan den Rijn en Kaag en Braassem. Onze onafhankelijk opererende nieuwsredactie brengt dagelijks herkenbaar, betrouwbaar en actueel nieuws op internet, televisie, radio en sociale media. Ook sport, politiek en evenementen vormen een belangrijk deel van onze programmering.

Alle producties worden gemaakt door onze twee vaste krachten en circa tachtig vrijwilligers. Studio Alphen staat bekend als een opleidingsinstituut. Jaarlijks maken meerdere talentvolle vrijwilligers de sprong van Studio Alphen naar een landelijk of regionaal mediabedrijf. En, we werken nauw samen met Omroep West.

Studio Alphen en Studio Kaag en Braassem zijn in verregaande samenwerking. Eén gezamenlijk bestuur geeft leiding aan beide lokale omroepen. De omroepen willen zich kwalitatief verder ontwikkelen en groeien tot een volwaardige streekomroep. Om die ambities gestalte te geven, is het bestuur op zoek naar uitbreiding.

Vacature penningmeester (vrijwillig)
Vacature algemene bestuursleden (vrijwillig)

Als penningmeester zorg je voor het financieel beleid van de omroepen. Jaarlijks terugkerende werkzaamheden zoals de begroting en jaarrekening vormen de belangrijkste onderdelen van je takenpakket. Maar ook verlangen we van een penningmeester dat hij of zij toezicht houdt op uitgaven en inkomsten. We beschikken over een uitvoerend financieel medewerker en een online boekhoudprogramma. We zijn een organisatie in ontwikkeling en er ligt volop werk voor het bestuur.

Algemene bestuursleden helpen mee om de ambities van de publieke lokale omroep te realiseren. We willen groeien in de regio, verhuizen, meer samenwerken, meer programma's en content maken en ons sterker positioneren. Daar hebben we meer vrijwilligers voor nodig en een breder bestuur.

Wij hopen dat de nieuwe penningmeester en algemene bestuursleden minstens één dagdeel per week kunnen vrijmaken voor Studio Alphen-Studio Kaag en Braassem. Dat meegedacht wordt over het financieren van ambities zoals een verhuizing en groei in de regio. En dat je met enthousiasme de omroep verder kunt brengen. De omgeving van publieke omroepen verandert snel als gevolg van nieuwe digitale media. Als bestuur moeten we inspelen op de kansen die er zijn en samenwerken waar het kan.

Neem contact met ons op

Heb je een actieve houding en zin om met een breed bestuur te zorgen dat we onze ambities waar maken? Neem dan contact op met voorzitter Ben Schuttenbeld voor een kennismaking. Mail naar schuttenbeldb@studioalphen.nl of bel naar de redactie op het telefoonnummer 0172-515153.

advertentie advertentie