Subsidie op kleine energiebesparende maatregelen voor huishoudens

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - Inwoners van de gemeente Kaag en Braassem kunnen tot wel 70 euro terugkrijgen bij het nemen van energiebesparende maatregelen. Elk huishouden heeft een bon ontvangen waarmee dit mogelijk is.

De gemeente wil samen met inwoners aan de slag gaan om meer energie te besparen. Dit is met het oog op zowel de energierekening als verduurzaming. De 70 euro kan uitgegeven worden aan onder meer ledlampen of waterbesparende douchekoppen. Op die manier hoopt de gemeente dat de energierekening word verlaagd en er minder CO2 word uitgestoten.

De subsidie is voor zowel woningeigenaren als huurders. Inmiddels hebben 1066 inwoners al gebruik gemaakt van de regeling. De bon is geldig tot 1 augustus 2022.

Energiecoach

Naast de 70 euro bon is er ook een energiecoach beschikbaar in elk dorp. Dit is een vrijwilliger uit Kaag en Braassem die is opgeleid om advies te geven over energiebesparende maatregelen. De energiecoach is onafhankelijk en geeft vrijblijvend advies over wat de mogelijkheden zijn voor een woning.

advertentie advertentie