Subsidieregeling voor groene vrijwilligersgroepen in Kaag en Braassem

liefde voor groen Foto: Pixabay

KAAG EN BRAASSEM - Vrijwilligersgroepen die actief zijn in het groen kunnen een subsidieaanvraag indienen voor een nieuw groen project dat zij starten. De Groene Motor is hiervoor de voucherregeling ‘ZelfDoen voor een groene omgeving’ gestart.

Steeds meer mensen zetten zich in voor een maatschappij die verbindt, waarin de handen uit de mouwen worden gestoken en waar oog is voor de ander in het groen van onze leefomgeving. Alleen brengt dit vaak kosten met zich mee.

Voor een vrijwilligersgroep die dromen of wensen heeft die zonder een financieel steuntje niet te realiseren zijn, is er de regeling ’ZelfDoen voor een groene omgeving’. Een voucher is aan te vragen voor verschillende middelen: voorlichting en communicatie, zoals de opzet van een campagne of informatiebijeenkomst; gereedschap en beschermingsmiddelen; beplanting en hulpmiddelen; kennisvergroting of benodigdheden voor het realiseren van de primaire doelstellingen van de vrijwilligersgroep.

Voorwaarden

De voucher is aan te vragen door vrijwilligersgroepen en burgerinitiatieven, bestaande uit tenminste drie personen én door stichtingen en verenigingen die hun groene doelstellingen ten gunste van natuur, landschap en erfgoed willen realiseren met de inzet van vrijwilligers. De groep maakt voor het project nog geen gebruik van een andere subsidieregeling en zij moet de aanvraag ingediend hebben als het project nog niet in uitvoering is. Een aanvraag kan ingediend worden tot en met 31 mei, tenzij de limiet van het voucherbudget eerder is bereikt.

Meer voorwaarden, verdere informatie en een aanvraagformulier zijn te vinden op zelfdoeninzh.nl.

advertentie advertentie