Succesvolle actie Voedselbank KBEN zorgt voor honderden pakken koffie

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - Waar Voedselbank KBEN normaal gesproken blij is met levensmiddelen, hielden zij afgelopen weken een inzamelactie voor Douwe Egberts-punten. Die punten werden uiteindelijk ingeleverd voor honderden pakken koffie.

De punten konden ingeleverd worden bij supermarkten en kerkelijke organisaties. In totaal werden er 341.200 punten ingeleverd. Dit was goed voor 560 pakken koffie. Vorig jaar werden er 420 pakken koffie opgehaald met deze actie.

Volgens de voorzitter van de voedselbank, Kees uit den Boogaard, zijn dit soort initiatieven heel belangrijk: ‘Je moet het met de voedselbank zo zien: er komt heel veel voedsel binnen, op allerlei manieren. Alleen de levensmiddelen die lang houdbaar zijn kunnen dus ook heel lang verkocht worden in de winkels. Daar krijgen wij dus minder van binnen.

Houdbare levensmiddelen

'Koffie is voor iedereen belangrijk, en we hebben als doelstelling dat we geen voedsel kopen. Dus dan wil het zo, dat in de loop van de jaren, de houdbare spullen wat dun gaan worden. Dan is het juist fantastisch dat er zo een actie is,’ vertelt uit den Boogaard in het radioprogramma KB Actueel.

De voedselbank bedient ongeveer 100 gezinnen in gemeente Kaag en Braassem en gemeente Nieuwkoop. Dit gaat ongeveer om 250 mensen. ‘Daaronder zijn ongeveer 150 à 125 kinderen,’ aldus uit den Boogaard. Naast koffie heeft de voedselbank ook heel erg behoefte aan andere houdbare levensmiddelen. Denk aan rijst, pasta, macaroni en thee. Ook lichaamsverzorgingsproducten zoals tandpasta en zeep zijn welkom. Juist omdat deze over een langere periode uitgeefbaar zijn.

Het interview met Kees uit den Boogaard is hieronder te beluisteren. KB Actueel is iedere zaterdag tussen 12.00 en 14.00 uur te beluisteren op de radio bij Studio Kaag en Braassem.
advertentie advertentie