Swap Sint Speelgoedruilbeurs in Roelofarendsveen

Basisschool de Kiem Foto: Google Maps

ROELOFARENDSVEEN - Als start van de cadeaumaand is er dinsdagavond 1 november in basisschool De Kiem aan Schoolplein 1 een Swap Sint Speelgoedruilmarkt.

Uit onderzoek is gebleken dat 66 procent van het speelgoed in huishoudens niet meer gebruikt wordt, terwijl er wel voortdurend nieuwe inkopen worden gedaan. Zonde, want andere kinderen zouden hier nog mee kunnen spelen. Bovendien zorgt de productie, het transport en het afval van het speelgoed en verpakkingsmateriaal voor onnodige milieubelasting. Irma van Klink en Lia van Strien organiseren daarom een Swap Sint speelgoedruilmarkt.

Duurzaam en goed voor de portemonnee

De dames proberen zelf zo min mogelijk nieuw te kopen en hebben het initiatief genomen een speelgoedruilmarkt te organiseren in Roelofarendsveen. Ook voor hen een mooie kans om de speelgoedstapel in huis op de schop te nemen en te reduceren tot datgene waar de kinderen echt mee spelen. Het overige speelgoed krijgt een mooi tweede leven bij andere kinderen thuis en hun eigen kinderen worden in december verblijd met het ingebrachte speelgoed van anderen. Zo is de cirkel rond zonder nieuwe aankopen te hoeven doen. De Swip Swap speelgoedruilmarkt is niet alleen een groen initiatief, maar ook nog eens gezellig, slim en goed voor de portemonnee.

De markt

Voor de speelgoedruilmarkt in Roelofarendsveen kunnen (groot)ouders en anderen schoon, heel en compleet speelgoed inleveren tussen 19.00 en 20.00 uur. Na een kopje thee of koffie kan van 20.15 tot 21.30 uur nieuw speelgoed worden uitgezocht. Toegang is vrij, er staat een pot voor een vrijwillige bijdrage in de zaalhuur. De organiserende dames geven nog enkele tips: 'Neem alleen dat speelgoed mee dat je zelf ook opnieuw aan je kind zou geven. Neem alleen speelgoed mee dat niet eerst langs ReparatiePiet hoeft. En knuffels hebben de meeste kinderen al in overvloed. Die mogen thuisblijven. Net als dvd’s en cd’s.'

Het speelgoed dat na de ruilmarkt over is, gaat naar een goed doel. Mocht er aan het eind van de avond meer geld in de donatiepot zitten dan nodig om uit de kosten te komen, dan gaat ook dat naar het goede doel.

advertentie advertentie