Team Ron de Rijk wint 24ste beachvolleybaltoernooi Leimuiden

Winnend team Ron de Rijk Foto: Beachvolleybal Leimuiden

LEIMUIDEN - Na twee jaar afwezigheid was het dan eindelijk op de laatste zondag van augustus weer tijd voor Beachvolleybal Leimuiden. Met veel teams en prima weer. De winst in de A poule ging uiteindelijk naar Team Ron de Rijk.

Er was veel animo van deelnemers, sponsoren en vrijwilligers. De weersvoorspellingen waren ook erg goed; een graadje of 21 en droog. Vol vertrouwen werd zaterdagmiddag 250 ton zand gestort.

Zondag begon de eerste wedstrijd om 10.00 uur en onder toeziend oog van burgemeester Astrid Heijstee starten de teams aan hun strijd. De burgemeester zei toe volgend jaar het team van de Vlamwakers (de brandweer) te komen versterken.

Drie poules

De teams streden in drie poules tegen elkaar. In de A poule werd aanzienlijk fanatieker gestreden dan in de C poule, maar ook deze zondag werd duidelijk dat de uitslag uiteindelijk niet zo belangrijk is. De volleybaldag sloot om 17.00 uur af met de zinderende finale in de A poule. Na twintig minuten speeltijd stond het gelijk, er moest nog één punt gespeeld worden om de wedstrijd te beslissen. Boelen mocht serveren, maar Team Ron de Rijk maakte het af.

Naast de wedstrijden was er voor de kinderen een draaimolentje en een tobbedansbaan. Na de prijsuitreiking op het zand nam DJ Twan het over in Bij Rene en na twee optredens, van onder andere feestzanger Marco Kraats, bleef het lang gezellig in Leimuiden.

'Levend dorp'

'Het was een mooie dag met veel publieke belangstelling en prachtig droog weer', blikt de organisatie terug. 'Maar het was vooral leuk om te zien dat veel Leimuidenaren de weg weer vonden naar het Dorpsplein. Eens te meer is gebleken dat een goed plein belangrijk is voor een dorp en gemeenschap. Het organiseren van activiteiten houdt het dorp levend.'

Uitslag

Poule A

 1. Ron de Rijk
 2. Boelen
 3. Veld 20
 4. Lambal & de Imela’s
 5. De Plofkoppen

Poule B

 1. Bij Rene
 2. Zandhappers
 3. De Knallers van Van Berkel
 4. Boom
 5. Ons Bord
 6. Feif.nl
 7. Damoklus

Poule C

 1. De Vlamwakers
 2. De Bouwers
 3. The O team
 4. Spaargaren
 5. De meiden van Drechtland
 6. Havi
 7. Autobedrijf van Haaster
advertentie advertentie