Tennisclub Rijpwetering helpt rolstoeltennis Alphen aan den Rijn

RIJPWETERING/ALPHEN AAN DEN RIJN - Deze zomer organiseerde Tennisclub Rijpwetering tijdens haar Vergulde Vos Tennistoernooi een loterij voor het rolstoeltennis in Alphen aan den Rijn. De opbrengst van 472,50 euro is vorige week overhandigd.

Tennisvereniging Nieuwe Sloot is de enige rolstoeltennisvereniging in de regio en boekt daarmee dankzij veel inspanning grote successen. Onlangs won Diede de Groot de WK Masters zowel in het enkel- als in het damesdubbelspel en ontving Lizzy de Greef op diezelfde Wheelchair Masters de prestigieuze Junior of the Year Award. En Robin Groenewoud speelt deze maand twee Futuretoernooien in Turkije. Deze successen zijn bij de vereniging even belangrijk als het plezier dat alle ‘rollers’ in hun sport beleven.

Geen indoorbanen in Alphen

Voor rolstoeltennissers, die zittend sneller last van kou, wind en regen hebben dan lopende tennissers, zijn indoor tennisbanen onontbeerlijk. Gemeente Alphen aan den Rijn heeft echter alle indoorbanen van Nieuwe Sloot gevorderd voor de GGD (testen en vaccineren corona) en de Veiligheidsregio (opvang van vluchtelingen). De rollers moeten nu al voor het tweede winterseizoen uitwijken naar een sportcentrum buiten Alphen aan den Rijn. Dit brengt voor henzelf en voor de vereniging veel ongemak en extra kosten met zich mee.

Meta van den Berg van TC Rijpwetering overhandigde de cheque aan rolstoelspelers Lotte, Anouk en Tom. Dit deed zij onder toeziend oog van Mirjam Soeterbroek en Willy Spanjer van TV Nieuwe Sloot én Roderick Schoo, tennistrainer bij zowel TV Nieuwe Sloot als TC Rijpwetering. De aandacht en donatie van TC Rijpwetering werden in grote dank aanvaard.

advertentie advertentie