Tentoonstelling ‘Daar komt de bruid’ met dertig trouwjurken in museum Oud Alkemade

OUDE WETERING - In museum Oud Alkemade is zondag de tentoonstelling “Daar komt de bruid” op ludieke wijze geopend. Het vorig jaar getrouwde paar Van der Meer-Beuk en het echtpaar Van der Zwet, dat maar liefst 75 jaar getrouwd is, verrichtten samen het openingsritueel; het doorknippen van een lint.

De tentoonstelling is zeer uitgebreid met dertig trouwjurken en vele attributen. Alles is op originele manier uitgestald. Zo is er een tafereeltje van een net getrouwd bruidspaar op een historische bakkersfiets en er is een bruidspaar dat zojuist in het huwelijksbootje is gestapt. Zelfs de trouwjurken van de huidige en vorige burgemeester zijn te bewonderen.

'Zelf gemaakt'

De trouwkleding die de bruidsparen in de verschillende scènes dragen en die tentoongesteld zijn in vitrines en op poppen, zijn aan het museum uitgeleend door inwoners uit Oude Wetering en omgeving. Tineke Loos - Van Der Meer leende de trouwjurk van haar moeder uit aan het museum. 'Onze vader en moeder zijn getrouwd in 1948. Mijn moeder heeft hem zelf gemaakt! We zijn heel trots dat de jurk hier tentoongesteld is.'

De openingstijden van museum Oud Alkemade aan de Saskia van Uylenburchlaan zijn zondag van 14.00 tot 17.00 uur en dinsdag van 13.30 tot 16.00 uur.

advertentie advertentie