Thijmen Goppel tekent bij Roda JC, Joey Kesting naar PEC Zwolle

Foto: Roda JC

ROELOFARENDSVEEN/WOUBRUGGE - Thijmen Goppel verruilt de eredivisie voor de Keuken Kampioen Divisie. De rechtsbuiten van ADO Den Haag wordt transfervrij overgenomen door Roda JC. Voor twee seizoenen tekent de 23-jarige vleugelspits uit Roelofarendsveen, die rugnummer 7 gaat dragen, bij de voetbalclub uit Kerkrade.

Goppel zette bij Alkmania (tegenwoordig WVC) zijn eerste stapjes op het voetbalveld. Via Alphense Boys (Alphen aan den Rijn) en NEC (Nijmegen) kwam Goppel in 2017 terecht bij ADO Den Haag. Sinds de winterstop in het seizoen 2017-2018 was de rechtsbuiten anderhalf jaar lang een vaste waarde in het vlaggenschip van de eredivisionist.

Toen ADO in augustus 2019 besloot om Crysencio Summerville voor een seizoen te huren van Feyenoord, wat ten koste zou gaan van Goppels speeltijd bij ADO, werd de Vener verhuurd aan eerstedivisionist MVV Maastricht.

Joey Kesting

Een andere Kaag en Braassemer heeft deze week ook een tweejarig profcontract getekend: Joey Kesting. De negentienjarige doelman maakt de overstap van Vitesse naar PEC Zwolle.

Kesting stond afgelopen seizoen onder de lat bij Vitesse JO19-1 en Jong Vitesse. Aankomend seizoen sluit de Woubruggenaar in eerste instantie aan bij het beloftenteam van PEC Zwolle.

De keeper begon met voetballen bij Woubrugge. Na vier seizoenen Alphense Boys werd Kesting opgepikt door Vitesse, waar hij sinds 2015 voor uitkwam.

advertentie advertentie