Tijdelijke route langs Grietpolderweg in Leimuiden blijkt brug te ver

LEIMUIDEN - Er komt geen tijdelijke doorgang voor verkeer bij de Grietpolderweg. Die mogelijkheid werd onderzocht omdat de weg langdurig afgesloten blijft, omdat er maandenlang voorbelasting op de weg moet komen te liggen.

Er is gekeken naar de mogelijkheid voor een alternatieve route over land, aan de noord- en zuidzijde van het nieuwe bruggetje. 'Helaas blijkt het fysiek niet mogelijk een (tijdelijke) route aan te leggen aan de noord- en zuidzijde van de brug, die veilig is voor de gebruikers en dat betreuren wij zeer', schrijft het college van burgemeester en wethouders in een brief aan de gemeenteraad.

Ook een alternatief over het water van de Kerksloot is onderzocht. Deze optie blijkt niet haalbaar omdat de eigenaar van het beoogde perceel zelf werkzaamheden op zijn land aan het verrichten is.

Eind 2021

Gedurende de bouwperiode van het nieuwe dorpshart in Leimuiden zullen er bouwsteigers rondom de te bouwen woningen geplaatst worden. Dan zal ook de voorbelasting van de weg aangebracht worden aan beide zijden van de brug. In het meest negatieve scenario kan de afsluiting van de Grietpolderweg tot eind 2021 duren.

Lees ook: Nieuw bruggetje in Leimuiden wordt waar hoofdpijndossier: mogelijk jaar vertraging

advertentie advertentie