TinQ stuntte met tanken voor de prijs uit 2001

Foto: Dennis Knetsch

ROELOFARENDSVEEN - Voor 1,15 euro per liter benzine tanken en voor 85 eurocent per liter aan diesel de auto vullen. Zondag 2 juli konden automobilisten 22 minuten lang bij tankstation TinQ voor historisch lage prijzen tanken. Het tankstation vierde haar 22-jarige verjaardag en stuntte met prijzen uit 2001.

Bijna vijftig bestuurders wisten in deze periode de tank te vullen. Per 1 juli zijn accijnsverhogingen doorgevoerd en is de literprijs 10 cent gestegen. De tank volgooien tijdens deze stunt van TinQ scheelde al snel meer dan 80 cent per liter. 'Het was een waanzinnig evenement', laat woordvoerder van TinQ Jeroen van der Marel weten. In totaal werden in verband met het jubileum 22 tankstations aangedaan. 

Hoeveel liter er bij de pomp in Roelofarendsveen is getankt, durft Van der Marel niet precies te zeggen: 'Wij hebben niet precies bijgehouden hoeveel er is getankt. Sommige automobilisten kwamen ook langs voor de sfeer of voor een paar liter. Als ik het een schatting moet geven, is het ongeveer tussen de 1400 en 1500 liter geweest.'

advertentie advertentie