Tiny forest aangeplant in Leimuiden door leerlingen van IKC De Lei

Foto: Floris Schoonderwoerd

LEIMUIDEN - Na de tiny houses is Leimuiden nog een tiny-primeur rijker. IKC De Lei heeft een tiny forest kunnen realiseren met behulp van de gemeente Kaag en Braassem en IVN Natuureducatie. Dinsdagochtend werden de eerste bomen geplant door de basisschoolleerlingen.

Het voormalige terrein van basisschool De Schakel heeft een nieuwe bestemming. Naast de groene omgeving waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, is er een tiny forest aangeplant. De kinderen mogen allemaal een eigen boompje planten, voorzien van een label met hun naam erop.

Het doel is dat het kleine bos een fijne plek wordt voor flora en fauna, maar ook voor de buurtbewoners. Het bijbehorende ‘buitenlokaal’ moet een mogelijkheid worden om kinderen in de buitenlucht over de natuur te leren. ‘Zo kunnen kinderen vanuit hun eigen woonplaats zien hoe hun boom groeit', vertelt wethouder Inge van der Meer (D66) aan mediapartner Omroep West.

Drie tiny forests

Ook burgemeester Astrid Heijstee en aanwezige wethouders mogen een eigen boompje met label planten in het zogeheten Leibos. Heijstee heeft het belang van natuuronderwijs hoog in het vaandel staan. ‘Hoe vaak plant een kind nou een boom? Of hoe vaak zit een kind nog met zijn vingers in de grond te wroeten? Super dat de kinderen dat hier doen. En ze leren er ook nog wat van', aldus de burgemeester.

Het Leibos is de eerste van de drie tiny forests die de gemeente krijgt. In Rijnsaterwoude wordt er een aangelegd achter het voormalige gemeentehuis, Hoogmade hoopt het derde tiny forest in de wacht te slepen.

advertentie advertentie