Toneelvereniging St. Theodulfus krijgt erepenning tijdens honderdjarig jubileum

ROELOFARENDSVEEN - Toneelvereniging St. Theodulfus uit Roelofarendseen viert het honderdjarig bestaan met een zeer bijzondere onderscheiding. Tijdens een ledenbijeenkomst overhandigde burgemeester Astrid Heijstee-Bolt een prestigieuze Koninklijke Erepenning.

De voorzitter van Toneelvereniging St. Theodulfus, Suzanne van der Plas, reageert opgetogen op de onderscheiding: 'Het is een onbeschrijflijk voorrecht om deze Koninklijke Erkenning te ontvangen ter ere van ons honderdjarig bestaan. En een ongelooflijke verrassing.' De onderscheiding is door een aantal leden in het geheim aangevraagd, dus het was een feestelijke verrassing voor de hele vereniging.

De toneelvereniging St. Theodulfus werd in april 1923 opgericht, toen mochten alleen mannen lid worden van de vereniging. Dat is intussen verandert en de toneelvereniging heeft een gevarieerd ledenbestand met een actieve jeugdvereniging die zelf ook stukken schrijft en opvoert. 

Bijdragen aan leefbaarheid

Burgemeester Astrid Heijstee sprak bij de uitreiking lovende woorden over de manier waarop de vereniging bijdraagt aan de leefbaarheid in de gemeente. 'Ze leggen verbinding met andere culturele organisaties, maar ook door de manier waarop zij jongeren actief laat zijn in vereniging. Hiermee draagt St. Theodulfus bij aan de cultuureducatie in Kaag en Braassem.'

Het eeuwfeest van Toneelvereniging St. Theodulfus werd dit jaar in juni gevierd met een speciale voorstelling Alice in Bollenland en in het najaar met een ouderwets lachstuk.

advertentie advertentie