Toneelvereniging St. Theodulfus presenteert nieuwe voorstelling in jubileumjaar

ROELOFARENDSVEEN - Het is een bijzonder jubileumjaar voor toneelvereniging St. Theodulfus. De vereniging bestaat honderd jaar, verhuisde naar Tech Campus De School en na lange voorbereidingen gaat dit weekend hun nieuwe voorstelling in première: Alice in Bollenland.

‘Het is voor ons dubbel feest. We bestaan honderd jaar én het is ons eerste stuk in de nieuwe locatie’, zegt Hanneke Vissers, secretaris van de toneelvereniging. Het jubileumstuk is een parodie van Alice in Wonderland, maar dan met een lokale draai. Vissers schreef het script: ‘Het verhaal heeft typische bekende namen en bedrijven uit de buurt, en natuurlijk de kermis. Het bleek zich daar ook ontzettend goed voor te lenen, met allerlei woordgrapjes en verwijzingen.’

Er gaat veel werk in de voorbereidingen voor een voorstelling. Daarvoor werkte het gezelschap de afgelopen tijd aan de laatste loodjes. ‘Normaal gesproken kwamen we een keer per week samen voor een repetitie, maar de laatste weken wel twee keer. Dan werkten we ook aan het decor, de requisieten en de kleding’, vertelt Vissers.

Ze is enthousiast over het resultaat: ‘Het is een drukke boel, maar je krijgt er veel energie van. Zeker als je ziet hoe mensen in hun rol komen. Onze hoofdrolspeelster werd bijvoorbeeld lid in de coronaperiode en staat straks voor het eerst op het podium. Dat is zo gaaf om te zien.’

Thuis in de zaal van De School

De toneelvereniging verhuisde dit jaar naar de theaterzaal in Tech Campus De School. Ze mochten meedenken over de inrichting van de zaal in het voormalig schoolgebouw: ‘Bijvoorbeeld over het podium en welke belichting we nodig hadden’, legt Vissers uit. ‘Het is een hele mooie zaal geworden.’ De omgebouwde school is geen onbekende plek voor St. Theodulfus. Tot de sluiting van het Bonaventuracollege speelde de vereniging al in de zaal.

Alice in Bollenland is dus de vuurdoop voor de nieuwe locatie van de vereniging. Het stuk is de eerste twee weekenden van juni te zien. Op vrijdag en zaterdag spelen ze ‘s avonds, op zondag een ‘matinée’. ‘De voorstelling is ook leuk voor kinderen, dus spelen we de voorstelling ook op zondagmiddag.’ Kaartjes zijn te koop op de website www.theodulfus.nl of aan de deur.

advertentie advertentie