Twee nieuwe besmettingen met coronavirus vastgesteld in gemeente Kaag en Braassem

Gepubliceerd op 24 Maart 2020 om 14.05 uur

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - Bij twee inwoners van de gemeente Kaag en Braassem is het nieuwe coronavirus vastgesteld. Dat meldt het RIVM dinsdagmiddag. Het totaal aantal bevestigde besmettingen in de gemeente komt daarmee op vier.

In totaal is het coronavirus bij 5560 mensen in Nederland vastgesteld. Onder hen zijn 1495 mensen die in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest). 63 patiënten zijn sinds de update van het RIVM van maandagmiddag overleden aan het virus. In totaal zijn er 276 mensen overleden aan de ziekte. De leeftijd van de overledenen ligt tussen de 55 en 97 jaar. 

Het aantal gemelde patiënten en overleden patiënten kan per dag verschillen om verschillende redenen, legt het RIVM uit. 'Zo zien we dat overleden patiënten niet altijd op dezelfde dag gemeld worden. Dat de aantallen per dag schommelen zegt nog niets over het effect van de maatregelen die sinds half maart ingesteld zijn. Naar verwachting zal dat effect pas eind deze week of begin volgende week te zien zijn', meldt het RIVM.

Niet iedereen wordt getest

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat door het RIVM wordt genoemd. Dit komt omdat niet iedereen die mogelijk besmet is getest wordt. Vooral zorgverleners worden getest en patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden.

advertentie advertentie