Twee wegen in gemeente Kaag en Braassem in top 10 filelijsten

KAAG EN BRAASSEM - Twee wegen in gemeente Kaag en Braassem zijn terug te vinden in de filelijsten top 10 van 2022, maakt de ANWB bekend.

Na twee jaar beduidend minder files door het vele thuiswerken, zijn de dagelijkse woon-werkfiles terug. De filezwaarte is nog wel 12 procent lager dan in het pre-coronajaar 2019. Vooral op dinsdag en donderdag staan er veel files. Ook concludeert de ANWB dat de ochtendspits zich meer verspreidt in vergelijking met pro-corona, 2019. In de vroege ochtenduren zijn er veel minder files, het hoogtepunt van de spits ligt nu van 8.00 tot 8.30 uur.

De drukste spits van 2022 was donderdagavond 3 november. Vanwege buien stond er die avond op het hoogtepunt 1.227 kilometer file.

In drie top 10 lijsten

De ANWB heeft verschillende top 10 lijsten gemaakt. Wegen in Kaag en Braassem zijn hier drie keer in terug te vinden.

In de file top 10 van snelwegen is de A4 Amsterdam-Den Haag tussen Roelofarendsveen en Zoeterwoude te vinden op plaats 8. Ditzelfde stukje snelweg staat op 2 in de file top 10 van de avondspits.

In de top 10 lijst van de N-wegen staat de N207 Hillegom-Alphen aan den Rijn, specifiek het deel tussen de A4 en Rijnsaterwoude, op plaats 6.

Alle filecijfers zijn te vinden op de ANWB-website.

advertentie advertentie