20ste editie taekwondotoernooi in Roelofarendsveen

Foto: Maaike Verhoef

ROELOFARENDSVEEN - Taekwondoschool Marcel van der Poel organiseerde zaterdag de twintigste editie van de Open Districtskampioenschappen West. Het toernooi werd gehouden in De Tweesprong in Roelofarendsveen.

Bij taekwondowedstrijden sparren de tegenstanders met elkaar, bij elke aanraking zijn punten te verdienen. Een tegenstander op de grond leggen, zoals bij andere vechtsporten gebeurt, mag niet. Taekwondo is dus eigenlijk puur sparren, waarbij de techniek een erg belangrijke rol speelt. Je kunt punten verdienen door met voldoende impact het pantser van je tegenstander te raken.

Dit jaar waren er zo ongeveer 260 deelnemers van de partij. Opvallend genoeg was er geen sprake van een jubileum of van een groot feest. ‘Het is gewoon de twintigste keer. Ik weet niet wat je daar verder nog groots uit moet pakken. We doen gewoon ons toernooi’, liet organisator Marcel van der Poel weten in het radioprogramma KB Actueel, dat iedere zaterdag tussen 12.00 en 14.00 uur wordt uitgezonden bij Studio Kaag en Braassem.

Geen hele bekende sport

Taekwondo is in ons land geen hele bekende sport, het is als het ware het 'vergeten kindje' van de Nederlandse sportwereld. 'Ik denk dat het buitenland ons toch wel een beetje voorbij loopt, omdat er daar gewoon veel meer geld in gepompt wordt', zegt Van der Poel. 'We hebben best goede spelers lopen, maar wereldwijd wordt het gewoon moeilijk.’

Winnaars van het toernooi zijn de beste binnen hun klasse in district West. Twee inwoners van de gemeente Kaag en Braassem hebben de winst op hun naam geschreven. Mick Straathof uit Rijpwetering is kampioen in de B-klasse senioren heren (min 74 kg, red.). Elise de Bruijn uit Rijnsaterwoude is kampioen in de kadetten dames B-klasse (min 47 kg, red.).

advertentie advertentie