Uitbreiding coronamaatregelen: publieke locaties dicht, reizen naar buitenland afgeraden

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Tijdens een persconferentie heeft premier Mark Rutte dinsdagavond strengere coronamaatregelen aangekondigd. Zo gaan onder andere buurthuizen en verenigingen dicht en sluiten publiek toegankelijke locaties, zoals musea, bioscopen en pretparken. De extra maatregelen gaan woensdagavond om 22.00 uur en duren tot en met 18 november.

Groepslessen in sportscholen zijn voorlopig ook verboden, op bruiloften mogen maximaal 20 mensen aanwezig zijn en bij uitvaarten (vanaf 9 november) maximaal 30 personen. Buiten mogen niet meer dan twee personen van verschillende huishoudens samenkomen, en thuis is het dringende advies om maximaal 2 personen per dag van verschillende huishoudens te ontvangen. 

De aanscherping van de gedeeltelijke lockdown is volgens het kabinet nodig om de besmettingscijfers en ziekenhuisopnames sneller te laten dalen. 'Ook willen we de weg terug naar meer vrijheden in ons dagelijks leven bespoedigen', aldus het kabinet.

Zoveel mogelijk thuis

Het motto om zoveel mogelijk thuis te blijven en niet-noodzakelijke reizen te vermijden, wordt daarmee de aankomende twee weken nog belangrijker. Daarbij worden ook reizen en het boeken van reizen naar het buitenland tot half januari afgeraden, tenzij dit strikt noodzakelijk is.  

Halverwege december beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna mogelijk is. 'Er moet voldoende bewijs zijn in vermindering van het aantal besmettingen en de druk op de reguliere zorg voor de maatregelen heroverwogen kunnen worden.'

Lees ook: Minder nieuwe coronabesmettingen, 1 ziekenhuisopname

advertentie advertentie