Vaartocht De Tuinder Vertelt in Roelofarendsveen

Wagenaar bij 't Sluisje Zuideinde Roelofarendsveen Foto: Google Maps

ROELOFARENDSVEEN - Oud-tuinder Kees de Jong neemt geïnteresseerden deze zomer mee voor een vaartocht door tuinbouwgebied Roelofarendsveen. Onderweg vertelt hij verhalen. Donderdag 7 juli staat de volgende tocht op de agenda.

In de Veen worden honderden miljoenen tulpen per seizoen geteeld. Tulpen die hun weg vinden naar consumenten over de hele wereld. Kees de Jong neemt mensen mee de Veense Polder in om de Tulpenroute te varen.

De verhalen die horen bij de route vult de oud-tuinder aan met persoonlijke anekdotes en verhalen van vroeger. Over de vroegere kolenboer uit de tijd dat het woord 'duurzaam' nog niet bestond tot verhalen over de grote kassencomplexen.

Reserveren

De tocht begint om 13.30 uur bij het Sluisje aan het Zuideinde 3. Op deze plek werden de Veense tuinbouwproducten vroeger geveild en verhandeld. De tocht varieert van één tot drie uur, dit is afhankelijk van de wensen van de bezoekers. De Tuinder Vertelt is te boeken voor de donderdagen 7 juli, 4 augustus en 18 augustus. Kosten zijn 17,50 euro per persoon. Boeken kan via deze link.

advertentie advertentie