Van boer tot bord: Proef het Groene Hart in Kaag en Braassem

De Dyck Woubrugge Foto: Het Groene Hart van Holland

KAAG EN BRAASSEM - Steeds meer restaurants in het Groene Hart, en dus Kaag en Braassem, koken met ingrediënten en producten uit de streek. Om hun ‘van boer tot bord’-werkwijze onder de aandacht te brengen in deze tijd waarin veel te doen is over de boeren, is de campagnewebsite ‘Proef het Groene Hart’ gemaakt. Een platform voor horecaondernemers om zich te presenteren als echte streekproductenlocatie.

Veel restaurants in het Groene Hart weten dat er mooie producten en ingrediënten op een steenworp afstand te vinden zijn. Streekproducten vormen een belangrijke inspiratiebron voor hun kaart. Zo haalt De Dyck uit Woubrugge groente en fruit uit de eigen moestuin. En in aspergetijd, van maart tot eind juni, gebruiken diverse restaurants in de regio de asperges die De Aspergehof uit Woubrugge ze levert.

Ook streekgebonden boerenijs is te vinden in Kaag en Braassem. Op Kaag maakt De Kaagse Boer, naast vele soorten kaas, ijs van het melk van haar eigen koeien. En aan de overkant van de ringvaart, in de theetuin van Zorgtuin De Tas in Weteringbrug, is huisgemaakte taart te krijgen en worden veel hapjes gemaakt met seizoensgebonden producten uit eigen tuin.

Aanmelden

Het Groene Hart van Holland wil een complete lijst samenstellen met horecalocaties die met streekproducten werken en koken. 'Zodat ook toeristen en inwoners van Kaag en Braassem weten waar zij het platteland écht kunnen proeven', aldus Joke Pelser van de Groene Hart Verbinders. Horecaondernemers die koken en bakken met streekproducten of ingrediënten uit eigen tuin (of weiland of stal), kunnen mailen naar info@groenehart.nl. Ook agrariërs en ondernemers die hun producten leveren aan lokale horecaondernemers kunnen dit doorgeven op dit mailadres.

advertentie advertentie