Veel mensen doen mee aan Open Monumentendag Kaag en Braassem

Woubrugse kerk Foto: Woubrugse kerk. Foto: Stichting Kaag en Braassem Promotie
Monument aan Zwarteweg Oud Ade Foto: Stichting Kaag en Braassem Promotie

KAAG EN BRAASSEM - Tijdens het landelijke weekend van Open Monumentendag waren ook in Kaag en Braassem vele monumenten geopend. Er kon een vijftig kilometer lange tocht door de elf dorpen van de gemeente gedaan worden en individueel monumenten bezocht worden. Vooral dat laatste is volop gedaan.

Eigenaar van de watertoren in Roelofarendsveen noemde de dag 'zeer geslaagd. Veel mensen wisten de lift naar de vijfde etage te vinden en genoten van het weidse uitzicht.' Ook de eigenaar van het schip Nooit Volmaakt was zeer tevreden. Hij lag aangemeerd bij de monumentale sluis in Roelofarendsveen. Niet alleen vertelde hij veel mensen over zijn schip, ook deinde een vol terras van café De Haven mee op de muziek tijdens het voordekconcert op zijn schip met met Boxin’ the Vox.

Pontje Oud Ade-Kaag

Het eiland Kaag mocht de eerste dag al veel fietsers verwelkomen. Ook de tweede dag wisten geïnteresseerden het eiland te vinden. Met zijn tien open monumenten was er genoeg te zien en het fietspontje naar Oud Ade, dat speciaal voor dit weekend weer in de vaart was, speelde een verbindende rol. In Oud Ade was er onder andere een monumentale boerderij aan de Zwarteweg (zie foto) te bezoeken. De eigenaar noemde het 'een heerlijke, zonnige en gezellige dag.'

Wie geïnteresseerd is in monumenten en hun geschiedenis kan het jaarlijkse tweede weekend van september in de agenda noteren.

advertentie advertentie