Veel onwelwordingen bij marathon door het warme weer

Foto: Dennis

KAAG EN BRAASSEM - Door de hitte is er sprake van een 'hoog aantal onwelwordingen' zondag bij de Leiden Marathon, zegt de Veiligheidsregio Hollands Midden. Extra hulpdiensten zijn opgeroepen en de start van de 10-kilometerloop is met een uur uitgesteld naar 15.30 uur. 'We willen iets meer ruimte creëren zodat we de wedstrijd goed kunnen begeleiden', vertelt organisator Tjeerd Scheffer tegen Omroep West.

Over het aantal onwelwordingen is nog niets duidelijk, maar de Veiligheidsregio heeft het over een 'hoog aantal'. 'De hulpdiensten zijn daarom met de organisatie in gesprek', laat een woordvoerder weten. 

'Het is druk, het is warm, dus het is niet vreemd dat mensen last hebben van de hitte', gaat de organisator verder. In overleg met hulpdiensten heeft de wedstrijdorganisatie moeten besluiten om de laatste afstand dus later af te werken dan eerst de bedoeling was. 

Hulpdiensten langs parcours

'Er is verder weinig aan de hand, maar we willen gewoon iets meer ruimte hebben voor de behandeling van iedereen tijdens en na de wedstrijd', aldus de organisator. Overal langs het parcours staan hulpdiensten opgesteld om lopers te helpen.

Zo'n 1750 lopers werden zondag om 10.00 uur afgeschoten voor de marathon over ruim 42 kilometer. Een uur later was het de beurt aan de 6500 lopers die de halve marathon (ruim 21 kilometer) gaan doen. De tien kilometer zou om 15.30 uur beginnen, maar is dus met een uur uitgesteld.

advertentie advertentie