Veenerick wint Ondernemersprijs Kaag en Braassem 2023

KAAG EN BRAASSEM - Donderdag 16 november zijn tijdens een feestelijke avond op de ondernemende locatie Tech Campus De School in Roelofarendsveen de drie bedrijven bekendgemaakt, die zich de komende tijd Ondernemer, Starter en ZZP-talent van Kaag en Braassem mogen noemen.

Veenerick uit Roelofarendsveen streed tegen Verbij Bouw- en Molenmakersbedrijf BV uit Hoogmade en Gebr. Van der Poel BV uit Oud Ade. De jury - onder leiding van burgemeester Astrid Heijstee - bezocht de genomineerde bedrijven en toetste ze grondig op uiteenlopende criteria. De burgemeester, die ook de Ondernemersprijs mocht uitreiken, sprak dat het eigenlijk alle drie winnaars zijn en benoemde nogmaals dat ze trots is op ondernemend Kaag en Braassem. Uiteindelijk werd Boekhandel Veenerick gekozen tot winnaar.

Startersprijs

Ook werd de Startersprijs Kaag en Braassem 2023 uitgereikt. Camping Ons Wijland uit Oud Ade, Praktijk Gezond Mens uit Roelofarendsveen en Rick’s Kaas & Delicatessen uit Leimuiden waren genomineerd. Rick Horsthuis van Rick’s Kaas en Delicatessen ging er uiteindelijk met de prijs vandoor. Een jonge ondernemer die enorm enthousiast is en nu al kijkt naar een tweede winkel. De jury was lovend over zijn bedrijf en plannen.

ZZP-Talent

Voor de tweede keer werd de ZZP-talentprijs uitgereikt. Joyce van der Hoorn van Free Design uit Roelofarendsveen, Jasper Anker van Anker Decoraties uit Oud Ade en Marco Elstgeest van Two2tender.nl uit Hoogmade moesten het tegen elkaar opnemen. Jasper Anker van Anker Decoraties kwam daarbij als winnaar uit de bus. De veelzijdige creatieveling die ook lokaal en maatschappelijk naam heeft werd door de jury als winnaar gekozen.

Alle winnaars ontvingen een officiële oorkonde als aandenken aan de verkiezing. Daarnaast ontving Veenerick een cheque van 500 euro. Die gaan ze besteden om auteurs langs de diverse basisscholen in de gemeente te laten gaan om het lezen bij de jeugd meer onder de aandacht te brengen.

Oud-schaatser en innovator Ben van der Burg zorgde dat het geenszins een saaie avond werd in de volle zaal bij Tech Campus De School. 'Hij ging uiteenlopende gesprekken aan op het podium en naast heel serieuze onderwerpen was het een avond vol humor', zegt de organisatie daarover. 'De Ondernemersvereniging kijkt terug op een fantastische avond.'

advertentie advertentie