Veense kermis trapt 15 september af met speciale editie ‘Eten met Veenders’

Foto: Dennis

ROELOFARENDSVEEN - De Kermis in Roelofarendsveen begint op vrijdag 15 september met een gloednieuw evenement: een speciale kermiseditie van Eten met Veenders. Normaal gesproken dineren mensen uit uit Roelofarendsveen en omstreken bij dit evenement met willekeurige andere inwoners in wisselende restaurants. Nu gaat het anders: er wordt een potluckparty georganiseerd. 

Iedereen neemt wat mee

Het verschil met normale edities van Eten met Veenders is dat bezoekers dit keer geen eten door het restaurant voorgeschoteld krijgen, maar dat iedereen zelf wat te eten meeneemt. Kortom: een potluckparty. Het werkt heel simpel: iedereen neemt één gerecht mee en zet dat op een grote tafel die vervolgens als buffet gebruikt wordt door alle aanwezigen. Het kan van alles zijn, warm of koud. Warme gerechten kunnen ter plekke warm worden gehouden. 

'Sommige mensen vinden het een beetje eng om eten van anderen op te eten', maakt Kirsten Verdel op uit vragen die ze heeft gekregen. 'Maar je mag ook gewoon je eigen eten meenemen, geen probleem. Het gaat om de gezelligheid, nieuwe mensen leren kennen en met elkaar kletsen.'

Eerste vijftig aanmeldingen binnen

Het is de bedoeling dat iedereen de hoeveelheid meeneemt die je zelf op zou kunnen. Eetborden en bestek zijn aanwezig en drankjes zijn te koop bij de bar. De kermiseditie van Eten met Veenders is op vrijdag 15 september vanaf 18:00 uur bij eetcafé Punt in Roelofarendsveen. 

Aanmelden kan door te mailen naar etenmetveenders@xs4all.nl. Er is plek voor maximaal 180 mensen en er zijn inmiddels vijftig aanmeldingen binnen. 

advertentie advertentie