Verdachte in zaak bankhelpdeskfraude nog steeds spoorloos, andere man onterecht in beeld

Foto: Politie

ROELOFARENDSVEEN - De politie is nog steeds op zoek naar de verdachte in een zaak waarbij een 65-jarige man uit Roelofarendsveen is opgelicht. Door de zogeheten bankhelpdeskfraude is het slachtoffer 5000 euro kwijtgeraakt.

Team West, het opsporingsprogramma van Omroep West, besteedde vorige week al aandacht aan de zaak. In de uitzending werden twee mannen getoond die geld opnamen bij een geldautomaat aan het Meeuwenveld in Zoetermeer. 'Eén van deze mannen blijkt helaas onterecht in beeld te zijn gebracht en heeft zich bij de politie gemeld', meldt Omroep West. 'Er is in deze zaak vermoedelijk iets misgegaan bij het aanleveren van de bewakingsbeelden van de bank naar de politie.'

De recherche heeft inmiddels met de man, die onterecht aan deze zaak is verbonden, gesproken en excuses aangeboden. Naar de andere man, de enige verdachte in de zaak, is de politie nog steeds op zoek. Hij is te zien op de foto bovenaan dit artikel.

Telefonische babbeltruc

Op dinsdag 20 september werd de man uit Roelofarendsveen gebeld door iemand die zich voordeed als medewerker van een bank. 'Deze verzocht het slachtoffer om geld over te maken naar een zogenaamde veilige rekening. Het slachtoffer maakte vervolgens 5000 euro over naar deze rekening', meldt de politie.

Kort daarna werd er geld van deze rekening opgenomen bij een geldautomaat aan het Meeuwenveld in Zoetermeer. De politie is op zoek naar deze verdachte. Mensen die de man herkennen worden verzocht contact op te nemen met de opsporingstiplijn via 0800-6070 of anoniem op 0800-7000.

advertentie advertentie