Vergunning tulpsteiger ingetrokken, in januari bijeenkomst over Braassemboulevard

Foto: ipv Delft

ROELOFARENDSVEEN - De omgevingsvergunning voor de nieuw aan te leggen 'tulpsteiger' in Roelofarendsveen is door de gemeente ingetrokken. Het plan voor de steiger kon rekenen op flink wat negatieve reacties, waarbij ook meerdere bezwaren werden aangetekend tegen het verlenen van de vergunning.

Eerder dit jaar ontstond ophef rondom de plannen voor de steiger. Zo zouden omwonenden niet of slecht geïnformeerd zijn over de nieuwe plannen. In oktober werd een extra raadsavond ingelast over de kwestie, waarbij wethouder Petra van der Wereld (SvKB) beloofde dat Veenders betrokken worden bij de uitwerking van de plannen.

De gemeente wil met het intrekken van de vergunning het participatietraject onderstrepen. 'We willen komen tot een gedragen plan van intensieve recreatie, maar de vorm waarin dat gaat gebeuren ligt niet vast', meldt de gemeente. Uiteindelijk moeten er recreatieve initiatieven langs de Braassemboulevard worden gerealiseerd.

Eerste bijeenkomst

De participatieavond begint op 14 januari om 19.30 uur en vindt plaats in het gemeentehuis van Kaag en Braassem. De opgehaalde ideeën en opmerkingen worden na deze avond verwerkt en vertaalt naar bouwstenen. Die worden tijdens de tweede bijeenkomst in februari behandeld.

In maart wordt het plan opgesteld en gepresenteerd, waarna het eindproduct wordt aangeboden aan de gemeenteraad.

advertentie advertentie