Vermiste Leimuidenaar na jaren dood teruggevonden in de Lek

Jeroen de Wit Foto: Politie

LEIMUIDEN - De al bijna zes jaar vermiste Jeroen de Wit uit Leimuiden is teruggevonden. Het lichaam van de man zat in de auto die afgelopen weekend bij toeval aangetroffen werd tijdens een duikoefening van de brandweer in de Lek bij Schoonhoven. Jeroen de Wit was vermist sinds 18 februari 2018.

Jeroen de Wit had op zondagavond 18 februari 2018 via WhatsApp nog contact met zijn moeder en een goede vriendin. Daarna heeft niemand meer iets van hem vernomen. De spullen van Jeroen lagen nog thuis en volgens zijn bankafschriften werd zijn pinpas vanaf dat moment ook niet meer gebruikt. Ook zijn auto werd nergens meer gezien.

Aag, de moeder van Jeroen, sloot niet uit dat hij zichzelf wat aangedaan zou hebben. 'Hij zou tegen iemand hebben gezegd dat hij zich ging verzuipen. Als hij dat gedaan heeft, is het opzet geweest. Maar zolang hij niet gevonden is, weet je niks zeker. Dat is gewoon heel triest', vertelde ze afgelopen jaar.

Ze was vanaf de dag van de vermissing actief op zoek naar haar zoon om maar zoveel mogelijk tips binnen te krijgen. 'In november vorig jaar stond de vermissing in het blad Mijn Geheim. Toen kwam er een hele duidelijke aanwijzing binnen: een anonieme tip van iemand die hem die bewuste avond in het water zou hebben zien rijden.'

Aag hield ook een facebookpagina bij van de vermissing van haar zoon. Wekelijks plaatste ze een bericht. Het laatste op 3 december; 'Lieve Jeroen al 302 weken vermist..... en ook al 302 weken zo gemist!!

Lees ook: Jeroen de Wit uit Leimuiden al bijna vijf jaar vermist: 'Laat hem alsjeblieft gevonden worden'

advertentie advertentie