Vier Hihahutten staan al, daar komen er nog vijf bij

Gepubliceerd op 04 Juni 2019 om 11.28 uur

NIEUWE WETERING - Nieuwe Wetering krijgt de eerste van een nieuwe reeks Hihahutten, duurzame bouwwerken waar toeristen in kunnen overnachten. Verspreid door de gemeente Kaag en Braassem staan al vier Hihahutten, daar komen er nog eens vijf bij.

Elke Hihahut heeft een uniek ontwerp. Zo is er een geïnspireerd op de vele vogelsoorten in ons land, beschikt de ander over een eigen uitkijkplatform op het dak en is er ook een voorzien van een glazen koepel als dak, zodat 's nachts naar de sterren gekeken kan worden.

De nieuwe hutten worden circulair en off-grid (niet aangesloten op nutsvoorzieningen, red.) gebouwd. Het project wordt ondersteund door subsidie van LEADER Holland Rijnland en bijdragen van de provincie Zuid-Holland, gemeente Kaag en Braassem en de gemeente Nieuwkoop. Ook die laatstgenoemde gemeente krijgt Hihahutten.

De Tuureluur

Binnenkort wordt de eerste nieuwe hut, die de naam De Tuureluur draagt, gepresenteerd. Yvonne Peters, wethouder van Kaag en Braassem, en Antoinette Ingwersen, wethouder van Nieuwkoop, overhandigen dan een plaquette aan de initiatiefnemers.

Dat stond eerder gepland op 12 juni, maar dat moment wordt verschoven naar een nog nader te bepalen moment.

advertentie advertentie