Vijf inwoners Kaag en Braassem afgelopen week overleden aan corona

KAAG EN BRAASSEM - Vijf inwoners van Kaag en Braassem zijn afgelopen week overleden aan het coronavirus. Dat heeft de GGD bekendgemaakt in zijn wekelijkse rapportage. Tot vorige week maandag waren door de gezondheidsdienst - vanaf de periode medio maart - drie coronasterfgevallen geregistreerd.

Daar dient wel de kanttekening bij geplaatst te worden dat de GGD in de eerste maanden van de corona-uitbraak de registratie niet op orde had. 'Mensen die thuis overleden, zijn niet geregistreerd', zegt GGD-directeur Sjaak de Gouw daarover.

Het aantal nieuwe coronabesmettingen daalde voor de vierde week op rij. Vorige week telde Kaag en Braassem 84 positieve tests, afgelopen week 57. Geen van de inwoners werd met corona opgenomen in het ziekenhuis, een week eerder waren dat twee mensen.

Regionale cijfers

In de rest van de regio daalde het aantal nieuwe coronabesmettingen en -ziekenhuisopnames opnieuw. Hollands Midden registreerde 1679 positieve tests (vorige week: 2524) en 35 ziekenhuisopnames (vorige week: 35). Het aantal sterfgevallen steeg wel flink: 49 afgelopen week, 29 een week eerder.

Lees ook: GGD begonnen met vaccineren in Leids congrescentrum

advertentie advertentie