Vlotten bouwen: nieuwe activiteit Open Dag Waterrecreatie

Foto: Chris Vogel

WOUBRUGGE - Het lijkt zo simpel, maar een vlot bouwen in één uur tijd valt niet mee. Nieuw tijdens de Open Dag Waterrecreatie was dit jaar de vlottenbouwrace. Drie teams probeerden met een zelfgemaakt vlot zo snel mogelijk naar de overkant van de Woudwetering te komen. 

Om 13.00 uur begonnen de teams met het bouwen van het vlot. Dat de scouting bedreven is in het leggen van knopen werd duidelijk toen zij na 20 minuten al klaar waren met het bouwen van het gevaarte. Ze stelden zich sportief op en probeerden de andere teams nog te helpen door wat knopen uit te leggen. 

Toen alle vlotten gebouwd waren, begon de echte wedstrijd. De teams droegen het vlot over de braderie naar de waterkant. Dat was zeker voor de jongste groep de Koningsaapjes erg zwaar.

Wie het snelst met het vlot en alle deelnemers aan de overkant was, zou winnaar worden van deze wedstrijd. De scouting (op de foto te zien) ging goed van start. Hoewel één deelnemer tijdens de overtocht half in het water bungelde, zette het team een snelle tijd neer van 1:25:88. 

Bij de tweede groep Huur bij Daniek ging het mis. Bij het te water gaan leken er al onderdelen te verschuiven. Aan de overzijde raakte er een ton los, waardoor het team een stuk extra moest zwemmen om de ontbrekende ton weer op de kant te krijgen. Dat kostte tijd, het team kwam uit eindelijk aan de overkant in 1:59:00. 

Het laatste en jongste team de Koningsaapjes hadden moeite met het bouwen van het vlot, maar maakten dat weer goed tijdens de race. Het vlot lag razendsnel in het water. Daardoor was dit team binnen 1:14:03 aan de overkant. Daarmee wonnen zij de eerste prijs, een flinke zak met spek. 

Hoewel de activiteit geslaagd was, hoopt de organisatie dat er volgend jaar meer aanmeldingen zijn. 'Dat zou de race nóg leuker maken', aldus de organisatie. 

advertentie advertentie