Vluchtende jongeren tijdens tweede editie The Hunt: ‘Zoiets gebeurt niet iedere dag’

Foto: Dennis Knetsch
Foto: Dennis Knetsch

LEIMUIDEN - Zo'n negentig jongeren sloegen afgelopen donderdagmiddag op de vlucht voor politieagenten en handhavers: de gemeente Kaag en Braassem stond, door het succes van de vorige editie, weer in het teken van het naspelen van het bekende programma Hunted van de AVROTROS.

Net als de vorige keer moeten de jongeren drie controleposten zien te bereiken. Als ze onderweg aangetikt worden door een politieagent of handhaver moeten ze weer terug naar het startpunt van hun 'ontsnapping', om vanuit daar weer verder te gaan met het spel; iedere speler heeft namelijk twee kansen.

 'Door dit evenement te organiseren, willen we op een andere manier in contact komen met de jeugd uit de omgeving; een andere en leuke benadering', vertelt wijkagent Robin van Gessel voorafgaand aan het spel. 'Door zo'n soort spel wordt het mogelijk om op een laagdrempelige manier in contact te komen met iemand van de politie of handhaving.'

'Spannend en leuk'

'Van de vele deelnemers die nu meedoen, ontmoet je er maar een aantal. Je mist dus een heleboel jongeren, die net zo goed misschien een keer in beeld komen. Het is voor ons een hele mooie manier om te kijken wie er nou precies in de gemeente wonen en over welke groep we het nou precies hebben', aldus wijkagent Van Gessel. 

Niet alleen bij de politie, maar ook bij de jeugd valt het initiatief voor een tweede keer in de smaak. 'Het is enorm gezellig om dit samen met vrienden te doen. Zoiets gebeurt in principe ook niet elke dag en dat maakt het spannend en leuk', vertelt een van de deelnemers. 'Het belangrijkste is om zijpaadjes te gebruiken tijdens het rondrennen', voegt een andere deelnemer eraan toe. 

Na afloop is het tijd voor een gezamenlijke barbecue, waar een aantal jongeren ook erg naar uitkijken. 'Als ik gepakt wordt, is het jammer. Maar er is toch een barbecue, dus ook gratis vlees.'

advertentie advertentie