Voetbaloverzicht: WVC op koers voor lijfsbehoud in derde klasse

Foto: Chris Vogel

KAAG EN BRAASSEM - ROAC heeft zondag duur puntenverlies geleden in de strijd om een nacompetitieticket aan het einde van het seizoen. Nota bene bij de nummer voorlaatst, Stompwijk '92, werd met 3-3 gelijk gespeeld. Sam van der Geest (0-1), Freek Heemskerk (2-2) en Thijs van Seggelen (2-3) maakten de doelpunten.

Door het gelijke spel heeft ROAC geen uitzicht meer om de tweede periodetitel te winnen. Als de Rijpweteringers beide inhaalduels tegen Stompwijk hadden gewonnen, was dat wel het geval geweest. Omdat ROAC in de middenmoot staat in de stand voor de derde en laatste periodetitel, lijkt het erop dat ROAC moet eindigen als beste club zonder periodetitel op de algemene ranglijst om de nacompetitie te bereiken.

Naar alle waarschijnlijk gaat ROAC met KDO en HVV uitmaken wie dat nacompetitieticket bemachtigt, waarbij de kans groot is dat KDO of HVV de derde periodetitel wint en om die reden niet hoeft te dualleren met ROAC. Teylingen is door het gelijkspel van ROAC tegen Stompwijk sinds dit weekend zeker van de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse.

Dit artikel gaat verder onder dit radio-interview met Freek Heemskerk na afloop van Stompwijk '92 - ROAC.

In dezelfde 2e Klasse C verloor DOSR uit Roelofarendsveen zondag, na vier overwinningen op rij, met 0-1 van HVV. Dankzij de goede reeks staat DOSR met nog zes wedstrijden te spelen zes punten boven de nacompetitiestreep (wedstrijden om degradatie uit de tweede klasse te voorkomen, red.). Anderzijds is het gat met nummer twee ROAC geslonken tot vier punten waardoor DOSR plotseling ook een verre outsider is voor een nacompetitieticket om promotie naar de eerste klasse.

Een etage later won dorpsgenoot WVC in de 3e Klasse B van Stolwijk met 2-1. De Veners moeten in de top-2 eindigen om zich rechtstreeks te handhaven in de zondag-derde klasse. Na drie wedstrijden staat WVC op negen punten. In de resterende vier wedstrijden moet een voorsprong van drie punten worden verdedigd.

Voor MMO lijkt degradatie onontkomelijk. Na de 0-2 nederlaag tegen RCD valt het doek voor de Hoogmadenaars vermoedelijk in de loop van april. In de zaterdag-vierde klasse verloor Woubrugge met 3-1 van Floreant en boekte Kickers '69 een 4-2 zege op Roodenburg. Woubrugge kan de nacompetitiedroom definitief in de ijskast plaatsen, zo lijkt het. Kickers '69 staat er na drie wedstrijden in de derde periode goed voor maar weet dat het normaal gesproken te kort komt in de resterende wedstrijden.

Hieronder kun je de radio-interviews met Marcel Vondeling (DOSR - HVV) en Loek Hendriks (WVC - Stolwijk) beluisteren.
&color=%23e75432&auto_play=false&hide_related=true&show_comments=false&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=false&show_artwork=false"> &color=%23e75432&auto_play=false&hide_related=true&show_comments=false&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=false&show_artwork=false">
advertentie advertentie