Voetbalweekend: EMM ‘21 boekt cruciale zege, Kickers ‘69 periodekampioen

Voetbal Foto: Pixabay

KAAG EN BRAASSEM - EMM '21 heeft een belangrijke overwinning geboekt in de jacht op handhaving in de 2e klasse. Dat terwijl degradatie steeds dichterbij komt voor Woubrugge. Kickers '69 en EMM '21 VR1 mogen zich op gaan maken voor nacompetitie voor promotie. Dat terwijl MMO al gedegradeerd is en ROAC met vakantie kan.

2e klasse C | UVS - EMM '21: 1-2
EMM '21 heeft een belangrijke zege geboekt in de strijd tegen degradatie. UVS werd in blessuretijd verslagen. Voor de ploeg uit Roelofarendsveen betekent dit dat ze klimmen naar de veilige achtste plaats. Zeker van handhaving zijn ze nog zeker niet, want ook concurrenten boekten overwinningen. Volgende week wacht het cruciale duel tegen DONK. Bij een gelijkspel of nederlaag is het afhankelijk van de resultaten van SVC '08, CSW en Nieuwkoop.

3e klasse C | ROAC - SMVC Fair Play 1-0
ROAC heeft het seizoen afgesloten met een 1-0 zege tegen SMVC Fair Play. In de slotfase was het Thijs van Seggelen die de winnende maakte. De ploeg uit Rijpwetering sluit het seizoen af in de top 6 van de competitie. Er volgt geen nacompetitievoetbal.

4e klasse A | Woubrugge - Teylingen 0-4
Er bleek geen eer te behalen voor Woubrugge tegen koploper Teylingen, dat dankzij hun overwinning kampioen is geworden van de 4e klasse. Voor Woubrugge zal alles afhangen van het duel tegen Roodenburg volgende week. Er moet gewonnen worden om rechtstreekse degradatie te voorkomen, maar daarbij is ook de hulp nodig van concurrent Alphen. Het wordt een spannend weekend voor groen-wit.

4e klasse A | MMO - Sporting Leiden 1-5
MMO degradeerde afgelopen midweek na een 6-0 nederlaag bij Floreant. Ook afgelopen weekend werd met ruime cijfers verloren. Sporting Leiden was met 1-5 te sterk. Voordat de gang naar de 5e klasse volgt, wacht voor de ploeg uit Hoogmade nog één laatste wedstrijd. Volgende week gaat het op bezoek bij kampioen Teylingen. 

5e klasse A | Kickers '69 - SVO Buytenpark 4-0
Kickers '69 is periodekampioen geworden. Een 4-0 overwinning tegen SVO Buytenpark bleek voldoende. Dit betekent dat de ploeg uit Leimuiden nacompetitie gaat spelen voor promotie. Al zit niemand daar echt op te wachten, bleek uit een interview bij Leidenamateurvoetbal. ‘Liever lekker voetballen in de vijfde klasse, dan wekelijks een pak op de broek in de vierde klasse’, aldus trainer Angelo Leverock.

3e klasse E | EMM '21 VR1 - Hazerswoudse Boys VR1 6-0
Een heerlijke afsluiter van de reguliere competitie voor het vrouwen 1 team van EMM '21. Hazerswoudse Boys werd met liefst 6-0 verslagen. De ploeg uit Roelofarendsveen eindigt hierdoor als derde op de ranglijst. Mede door het winnen van de eerste periode mogen zij zich nu op gaan maken voor het spelen van nacompetitie voor promotie.

advertentie advertentie