Voetbalweekend: EMM ‘21 gedegradeerd uit de Tweede Klasse

Voetbal Foto: Pixabay

ROELOFARENDSVEEN - Het is EMM '21 niet gelukt zich te handhaven in de Tweede Klasse. Op het veld van SV Aarlanderveen werd met 1-2 verloren van FC Oudewater, waardoor de ploeg uit Roelofarendsveen is gedegradeerd naar de Derde Klasse.

Nacompetitie 2e / 3e Klasse | EMM '21 - FC Oudewater 1-2

EMM '21 trof FC Oudewater in de finale van de nacompetitie om handhaving in de Tweede Klasse. De twee ploegen zaten dit seizoen ook al bij elkaar in de competitie. Op het terrein van SV Aarlanderveen kwam FC Oudewater na een kleine tien minuten spelen op voorsprong. Ondanks dat de bal over de achterlijn leek te zijn, mocht het spel doorgaan en kon uit de voorzet worden gescoord. Het overdonderde EMM '21 daarmee, dat het erg lastig had. Vlak voor rust kreeg het met de 0-2 - een ongelukkig eigen doelpunt - ook de tweede tegenslag te verwerken. EMM '21 kwam vlak na rust dankzij een wereldgoal van Tijn Kerkvliet weer terug in de wedstrijd. Hij schoot de bal onhoudbaar in de kruising. De jacht op de gelijkmaker verliep zonder succes. Door de nederlaag zakt EMM '21 af naar de Derde Klasse.

Trainer Jan de Koning baalt als een stekker van de degradatie, zo zegt hij in een reactie tegen Studio Alphen. 'We hebben goede overwinningen geboekt tegen DWO en UVS, waardoor we in de finale van de nacompetitie kwamen. Met zoveel publiek die finale spelen bij SV Aarlanderveen was hartstikke mooi, maar we wilden winnen en we zijn verschrikkelijk zuur dat het ons niet is gelukt.'

'We begonnen beter. maar FC Oudewater kwam op voorsprong door een wat dubieuze goal', vervolgt De Koning. 'Dan moet je de knop omzetten en vooruit. Het leek alleen alsof we een behoorlijk tik hadden gehad en we kwamen moeilijk aan voetballen toe. Toen viel de 0-2 ook nog ongelukkig. Er leek veel spanning bij ons op te zitten. Ik denk dat we niet goed genoeg met de druk om konden gaan, maar het is lastig om daar een harde conclusie aan te verbinden. We konden het niveau van de afgelopen weken niet halen. Na de fantastische 1-2 gingen we op zoek naar de gelijkmaker, maar het mocht niet zo zijn.'

'Het is doodzonde dat we degraderen. Maar de knop moet om. We hebben er alles aan gedaan om erin te blijven. Het is zonde dat het niet gelukt is. Volgend seizoen gaan we weer proberen elke week beter te worden en ons te roeren om de bovenste plekken', besluit de trainer.

Scoreverloop: 0-1, 0-2, 1-2 Tijn Kerkvliet.

Lees ook: Voetbalweekend: Heren van EMM ‘21 naar finale, VR1 onderuit tegen Quick Boys

advertentie advertentie