Voetbalweekend: EMM ’21 naar volgende ronde nacompetitie, Kickers ’69 hard onderuit

Voetbal Foto: Pixabay

ROELOFARENDSVEEN / LEIMUIDEN – EMM ’21 heeft zich na een spannende nacompetitiewedstrijd tegen DWO geplaatst voor de derde ronde van de nacompetitie voor lijfsbehoud in de Tweede Klasse. Kickers ’69 zegevierde doordeweeks in de nacompetitie, maar is afgelopen zaterdag in de tweede ronde hard onderuit gegaan tegen Warmunda.

Nacompetitie 2e / 3e Klasse | EMM ’21 – DWO: 2-1

EMM ’21 incasseert na 36 minuten de openingstreffer van DWO, maar Otto van der Poel zet in de blessuretijd van de eerste helft de gelijkmaker op het scorebord. Na een uur spelen zet David Vermeer de ploeg uit Roelofarendsveen zelfs op voorsprong. Na een spannende slotfase weet EMM ’21 de zege over de streep te trekken. Door de overwinning op DWO plaatst EMM ’21 zich voor de derde ronde van de nacompetitie. Daarin is competitiegenoot UVS de tegenstander.

Scoreverloop: 0-1, 1-1 Otto van der Poel, 2-1 David Vermeer.

Nacompetitie 4e / 5e Klasse | Warmunda – Kickers ’69: 6-1

Kickers ’69 kijkt op bezoek bij Warmunda al na negen minuten tegen een 1-0 achterstand aan. De ploeg van Angelo Leverock komt na 22 minuten op gelijke hoogte door een eigen doelpunt van Warmunda. Tien minuten voor rust pakt de thuisploeg wederom de leiding in de wedstrijd. In de tweede helft blijkt Warmunda veel te sterk voor Kickers ’69. De 3-1 valt na iets minder dan een uur spelen, de 4-1 volgt tien minuten later en in de slotfase scoort invaller Robert Steemers twee keer in twee minuten tijd. Door de 6-1 nederlaag tegen Warmunda is Kickers ’69 in de tweede ronde van de nacompetitie uitgeschakeld en speelt het volgend seizoen wederom in de Vijfde Klasse.

Scoreverloop: 1-0, 1-1 eigen doelpunt Warmunda, 2-1, 3-1, 4-1, 5-1, 6-1.