Voetgangers en fietsers tóch met tijdelijke route langs werkzaamheden Grietpolderweg

LEIMUIDEN - Er wordt gewerkt aan een tijdelijke oplossing om voetgangers en fietsers langs de werkzaamheden aan de Grietpolderweg in Leimuiden te leiden. Een reeks aan rijplaten en pontons op het water zorgen straks voor een verbinding tussen het Noordeinde en de Grietpolderweg.

Sinds mei 2020 is de Grietpolderweg afgesloten voor alle verkeer. Later in dat jaar bleek dat het een flinke tijd zal gaan duren voordat verkeer gebruik kan maken van het nieuwe bruggetje op de weg. Een tijdelijke omleiding bleek eerder onhaalbaar, maar nu is er dan toch een tijdelijk alternatief in de maak.

De gemeente Kaag en Braassem laat weten dat de werkzaamheden voor de tijdelijke verbinding nog niet klaar zijn. 'Er komen nog leuningen op de pontons en verlichting', meldt een woordvoerder van de gemeente.

Openstelling

De nieuwe brug op de Grietpolderweg is al lange tijd klaar. Op dit moment is de gemeente in gesprek met de ontwikkelaar over het aansluiten van de weg op de brug. Het is nog onduidelijk wanneer de weg weer opengesteld kan worden. Eerder werd gemeld dat de weg, in het meest negatieve scenario, dicht blijft tot eind 2021.

advertentie advertentie