Volle bak bij drie voorrondes NK Legpuzzelen in Roelofarendsveen

NK Legpuzzelen Foto: Dennis
NK Legpuzzelen Foto: Dennis

ROELOFARENDSVEEN - In evenementenhal Hal60 werden afgelopen weekend de drie Veense voorrondes van het NK Legpuzzelen gehouden. Alle drie de rondes was het met vijftig deelnemende teams, waaronder verschillende teams uit België, volle bak.

Voor het NK zijn er zestien voorrondes met in totaal 752 teams en 3008 deelnemers. Iedere voorronde begint met het zingen van het Wilhelmus. Vrijdagavond begon met een verrassing voor organisator René van der Zwet. Niet alleen deed voor het eerst een team van medeorganisator Jumbo Spellen mee, ook Jan van Haasteren en zijn tekenteam gaven acte de présence. Onder toeziend oog van de meester zelf bogen de teams zich over The Bandstand. Een puzzel waarover tekenaar Van Haasteren terloops opmerkte: 'Hij is lekker moeilijk, hè!'

Dat de puzzel moeilijk was, bleek wel uit het feit dat het winnende team, de Hoofddorpse Puzzelprutsers, meer dan een uur nodig had om de duizend stukjes te leggen. 1.10,01 bleek de winnende tijd. Puzzelclub H (1.11,25) en Past Precies (1.12,50) maakten het podium compleet. Het vierde team dat zich plaatste voor de finale is Wat een lekker Stukje (1.16,30).

Heel veel blauwe stukjes

Ook de puzzel van zaterdag was een lastige. Dit keer zat het probleem niet in de groene, maar in de blauwe stukjes. O Jee, Wat Nu maakte Boxing Match het snelste en zette 1.17,07 op de klok. Ook team PERS (1.25,02), Als De Bramweer (1.26,24) en CimA (1.28,47) wisten een plekje in de finale te bemachtigen.

Zondag was er voorafgaand aan de wedstrijd veel aandacht voor de 90-jarige Corrie Termeulen-Van Kink. Samen met haar zoon en kleindochters speelde zij mee als Corrie en de Rekels. Na een elfde, elfde, zevende en tiende plek in de vorige edities, behaalde zij dit jaar een elfde plaats, meldt het Leidsch Dagblad.

Favoriet wint

De Puzzelpoezen maakte haar favorietenrol waar door de duizend stukjes van Whacky Waterworld in 1.01,32 als snelste te leggen. Zij staan samen met Het Groene Legioen (1.20,24), Sondervan & Co (1.20,43) en Ivy (1.22,35) op 7 mei in de grote finale van het NK Legpuzzelen. Die finale is ook in Hal60 in Roelofarendsveen.

advertentie advertentie