Volledig seizoen dorpskerkconcerten Leimuiden afgelast: ‘Hopen op november 2021’

Foto: Google Street View

LEIMUIDEN - Voorlopig worden geen dorpskerkconcerten georganiseerd in Leimuiden. Vanwege de coronabeperkingen die momenteel gelden, gaan alle concerten aankomend seizoen niet door. Leen Overbeek zegt namens het organisatiecomité te hopen volgend jaar november weer van start te kunnen gaan.

Ieder concert, drie per seizoen, wordt volgens Overbeek door zo'n 100 mensen bezocht. 'Wij hebben een kleine 100 mensen nodig om uit de kosten te komen. Met anderhalve meter afstand kunnen er 50 mensen in de kerk', legt Overbeek uit in het radioprogramma KB Actueel van Studio Kaag en Braassem. Nog los van het maximaal aantal van 30 dat momenteel voor kerken geldt.

Extra concerten geven om zo verspreid over meerdere optredens tot 100 bezoekers te komen, ziet Overbeek niet zitten. 'Naar dit soort concerten komen mensen die wat ouder zijn. Wij merken dat deze mensen huiverig zijn om in groter verband wat te doen. Dus wij hebben gemeend dat we het moeten uitstellen totdat er meer ruimte is.'

Hieronder is het radio-interview met Leen Overbeek te beluisteren. KB Actueel is iedere zaterdag tussen 12.00 en 14.00 uur te beluisteren op de radio bij Studio Kaag en Braassem.
advertentie advertentie