Voor iedereen feest in Oude Wetering: ook activiteiten voor jeugd van 12 tot 16 jaar

Foto: Organisatie

OUDE WETERING - Begin juli is er een feestweek in Oude Wetering. De organisatie heeft zich als doel gesteld om voor iedereen iets te organiseren. Ook voor de doelgroep die in Kaag en Braassem lastig te bereiken is: jongeren van 12 tot 16 jaar.

Maar liefst twee evenementen staan op zaterdag 1 juli voor de jeugd op het programma: een dj-workshop en frisfeest Frissa. Vorig jaar was er al een dj-workshop. Volgens een van de organisatoren Margot Hoogenboom was dat een groot succes. ‘De jongeren vonden het heel erg leuk en leerzaam. Het lijkt misschien eenvoudig wat een dj doet achter die draaitafel, maar er komt heel wat bij kijken.’

In navolging op het succes van vorig jaar besloot de commissie dit jaar een stapje verder te gaan door het beste duo te laten optreden bij Frissa, het frisfeest dat dezelfde avond georganiseerd wordt. Margot: ‘Je werkt in tweetallen, superleuk om dit met een vriend of vriendin te doen. Hoe gaaf is het om te laten zien wat je geleerd hebt. Lokale dj’s Tim en Job van der Meer verzorgen de muziek bij Frissa en staan hun draaitafels af voor een sessie van de winnaars van de workshop.’

Zonder geld op pad

Om deze activiteiten bij de jongeren in het vizier te krijgen, zet de organisatie in op de ouders. ‘We hebben hier geen school meer, dus je kunt de jongeren niet zo makkelijk zelf bereiken. Er hangen posters bij sportclubs, maar bij sommige clubs is het al zomerstop’, vertelt Margot.

De organisatie houdt de drempel zo laag mogelijk. Margot: ‘Via onze website kunnen nu al kaarten gekocht worden. Het frisfeest kost vier euro en daarvoor krijgen de bezoekers twee consumptiemunten. Handig, want dan hoeven de jongeren geen geld mee te nemen.’ Uiteraard wordt er tijdens het frisfeest geen alcohol geschonken.

Ook kaarten voor de dj-workshop zijn via de website verkrijgbaar, vertelt Margot. Zowel de workshop als het frisfeest zijn in het Farm in Oude Wetering. De rest van de festiviteiten van Feestcommissie Oude Wetering zijn tussen 6 en 8 juli op en rond de Kerkstraat en het Schoolhuijsplein.

advertentie advertentie