Voorstelling over levensverhaal Titus Brandsma in Veense Petruskerk

voorstelling Titus Foto: FederaCtie - Federatie H. Clara en Franciscus

ROELOFARENDSVEEN - De voorstelling 'Titus, held of heilige?' is vrijdag 3 maart te zien in de Petruskerk op het Noordeinde. Dichter-verteller Peter Vermaat vertelt over het leven van Titus Brandsma met karakteristieke poppen en objecten.

In een voorstelling van ruim anderhalf uur wordt het levensverhaal verteld van de religieus bewogen Titus Brandsma.

Het gebeurt niet elke dag dat een Friese boerenzoon heilig wordt verklaard. Niet iedereen zal weten wat Titus Brandsma heeft bezield en hoe hij heeft geleefd. In een theatervoorstelling met levensgrote poppen en muziek vertelt Peter Vermaat het levensverhaal van Titus. In 1881 geboren op een boerderij in Ugoklooster (bij Bolsward) werd hij in 1942 in Dachau met een injectie om het leven gebracht. Het is het verhaal van een kwetsbaar mens die overeind bleef te midden van het oorlogsgeweld. De geschiedenis van een praktisch ingestelde mysticus die oog had voor mensen in crisissituaties. De kroniek van een geleerde die journalisten motiveerde niet te buigen voor de naziterreur. Deze houding leidde tot zijn dood, maar is inspirerend tot op de dag van vandaag.

Kaarten

FederaCtie, een werkgroep vanuit de Federatie H. Clara en Franciscus in Kaag en Braassem en Nieuwkoop, is de initiatiefnemer van de voorstelling. De voorstelling 'Titus, held of heilige?' begint 20.00 uur. Kaartjes (5 euro) zijn verkrijgbaar bij de secretariaten van de parochiekernen na de vieringen in de parochiekerken en op de avond zelf aan de deur.

advertentie advertentie