Voorzichtig goed nieuws voor afgebrande kerk Hoogmade: ‘Licht staat op kopergroen’

HOOGMADE - Goed nieuws voor de afgebrande Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk in Hoogmade. Het Bisdom Rotterdam heeft per brief laten weten 'voorzichtig ja' te zeggen tegen de voorbereiding van de herbouw van de kerk.

De bisschop schrijft in de brief dat aan een aantal voorwaarden moet worden voldaan. Zo moet er een gezonde financiële exploitatie zijn voor de aankomende tien jaar en moet er overeenstemming zijn over de duurzame inrichting van de kerk. Daarnaast dient er een vitale geloofsgemeenschap te zijn, oftewel veel vrijwilligers die betrokken zijn bij de kerk en goed bezochte vieringen.

'Het licht staat op kopergroen', schrijft de Clara en Franciscus federatie op haar website. 'Er is veel huiswerk te doen de komende maanden. Alle hulp is welkom.' Het is onduidelijk wanneer het bisdom een definitief besluit neemt over de herbouw van de kerk.

Kerkdiensten in open lucht

Sinds het afbranden van de kerk, op 4 november 2019, heeft de kerkgemeenschap niet stilgezeten. Om het bisschop te laten zien dat er een vitale geloofsgemeenschap in het dorp is, zijn er vorig jaar onder andere kerkdiensten in de open lucht en braderieën georganiseerd.

advertentie advertentie