Vrachtwagen geschaard op de Alkemadelaan, weg is dicht

Geschaarde vrachtwagen afrit a4 Foto: Ingezonden

ROELOFARENDSVEEN - Op de rotonde bij het voormalige Rabobankgebouw staat een vrachtwagen geschaard. De truck ging de A4 richting Den Haag af ter hoogte van bedrijventerrein Veenderveld, waarna deze niet tot stilstand kwam en rechtdoor over de rotonde reed. De vrachtwagen kwam geschaard stil te staan in tegengestelde richting op de oprit richting Amsterdam. Er raakte niemand gewond.

Een onopvallende politiewagen zag het ongeluk gebeuren en werd op een haar na niet geraakt door de truck. Over de toedracht van het ongeluk is nog niets bekend. Vermoedelijk had de bestuurder gedronken. De politie heeft de bestuurder van de vrachtwagen meegenomen naar het bureau.

De Alkemadelaan is in beide richtingen afgesloten. Verkeer wordt via het Veenderveld omgeleid. Ook de bussen rijden anders. De brandstoftanks van de vrachtwagen overleefde het ongeluk niet. Er ligt daarom een spoor van diesel op de weg. De afrit van de A4 is ook afgesloten. Opruimwerkzaamheden duren waarschijnlijk nog een groot deel van de nacht.

Schade

Er is een hoop schade aan de rotonde. De grond is door de diesel vervuild en de wegwijzers die op de rotonde geplaatst waren zijn beschadigd.

advertentie advertentie