Vrijwilligers gezocht voor Samenloop voor Hoop in gemeente Kaag en Braassem

Gepubliceerd op 06 Juni 2019 om 20.21 uur

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - Een Samenloop voor Hoop, de 24-uurs wandelestafette voor KWF Kankerbestrijding, in de gemeente Kaag en Braassem. Het kan volgend jaar al, maar daar zijn wel enthousiaste vrijwilligers voor nodig.

Anna van Craaikamp en Monique van Leeuwen proberen het evenement van de grond te krijgen. 'Monique en ik kenden elkaar helemaal niet. We reageerden allebei op een oproep vanuit KWF om de Samenloop voor Hoop in de gemeente Kaag en Braassem te organiseren', zegt Anna. 'We zijn aan elkaar gekoppeld, toen zijn we gaan brainstormen.'

Veel details over het evenement zijn er nog niet. 'We weten nog niet waar het gaat plaatsvinden, we hebben nog geen idee hoeveel vrijwilligers we nodig hebben', zegt Anna. 'Ik vind het wel een uitdaging. We moeten proberen om de juiste mensen op de juiste plek te krijgen, daar kunnen we veel enthousiaste mensen bij gebruiken.'

Informatieavond

Op donderdag 20 juni wordt een informatiebijeenkomst georganiseerd bij Partycentrum Keijzer aan de Dorpsstraat in Leimuiden. Daarbij wordt informatie gegeven over wat er nodig is om de Samenloop voor Hoop in Kaag en Braassem te organiseren.

De informatiebijeenkomst begint om 20.00 uur, vanaf 19.30 uur is inloop mogelijk. 'Aanmelden is niet nodig, geïnteresseerden mogen gewoon binnenlopen', zegt Anna.

Alphen aan den Rijn

Bij de buren in Alphen aan den Rijn is de Samenloop voor Hoop een begrip. Het evenement wordt tweejaarlijks georganiseerd in Park Rijnstroom. Vorig jaar werd met de Alphense Samenloop – de tweehonderdste van Nederland – ruim 172.000 euro opgehaald voor het goede doel.

advertentie advertentie