Vroege avondspits door wedstrijd Nederland - Roemenië: ‘Vertrek op tijd’

Foto: John van der Tol

REGIO - De dinsdagavondspits zal dinsdag vroeger beginnen dan normaal. Om 18.00 uur neemt Nederland tegen het op tegen Roemenië in de achtste finales van het EK Voetbal. 'Veel mensen zullen die wedstrijd thuis of in ieder geval niet op werk willen kijken', verwacht een woordvoerder van de ANWB. 'Vertrek dus op tijd', is zijn oproep.

Het is dinsdag sowieso altijd al een drukke dag op weg, maar met de wedstrijd rond etenstijd zal de avondspits vroeger beginnen.

'Denk aan een uurtje of 16.30 uur. Als je op tijd thuis wil zijn, zal je op tijd moeten vertrekken en er rekening mee moeten houden dat je toch enigszins in de file kan staan.'

Ook drukke treinen

Mocht je niet met de auto reizen maar de trein naar huis pakken, let ook dan even op. Ook de NS verwacht dat de avondspits enigszins vroeger kan beginnen.

'Maar wij gaan de dienstregeling niet aanpassen. Over het algemeen zien we dat reizigers minder de trein pakken op zo'n dag. Mocht het druk worden hebben we de capaciteit om dat aan te kunnen', verzekert een woordvoerder van de NS.

Lees ook: Alle voetbaltransfers in Kaag en Braassem voor volgend seizoen op een rij

advertentie advertentie