Wandelen en smullen tijdens twaalfde editie Rondje Ka

ROELOFARENDSVEEN - Rondje Ka kan weer gelopen worden op zondag 3 juli. Deelnemers hebben niet alleen de keuze uit verschillende wandelafstanden, ze kunnen ook genieten van plaatselijke lekkernijen en streekproducten.

De Veense loopvereniging Plantaris organiseert het wandelevenement voor de twaalfde keer. De wandelaars kunnen kiezen uit routes van 15, 20, 25 en 35 kilometer. ‘Je krijgt de mooiste plekjes rond het Braassemermeer en de Wijde Aa te zien en komt langs verschillende dorpen in de omgeving’, schrijft de organisatie. Naast het proeven van plaatselijke lekkernijen en streekproducten zijn er dit jaar culturele verrassingen aan de tocht toegevoegd.

Startpunt

Start en finish voor alle afstanden zijn bij het clubgebouw van De Treffers aan het Sportpad 2 in Roelofarendsveen. Voor de 15 km wandeling kunnen de wandelaars starten tussen 8.30 en 10.30 uur. Voor de overige afstanden ligt de starttijd tussen 7.00 en 10.00 uur. Finishen kan tot 17.00 uur. Parkeren kan aan het Sportpad 17, het parkeerterrein van VV DOSR en bij Sportcomplex De Tweesprong. Inschrijven kan tot en met 1 juli 13.00 uur via het inschrijfformulier. Kaarten kosten 9,50 euro en zijn inclusief de hapjes onderweg, bonnen voor ponten en een ijsje.

Rolstoelvriendelijke route

Voor wandelaars met een beperking is er dit jaar een geheel verzorgde rolstoelvriendelijke route van 8,5 kilometer. Ook voor deze groep wordt het een prachtige wandeling met onderweg lekkernijen en rustpunten. Inschrijven voor deze wandeling kan met een mail sturen naar rondeka@plantaris.nl. Deelnemers betalen 7,50 euro, de begeleiding kan gratis meelopen. De start van deze speciale wandeling is om 10.30 uur, ook vanaf De Treffers.

advertentie advertentie