WAT neemt publiek mee naar de hemel in vermakelijk blijspel

WAT speelt Hemel op Stelten Foto: Woubrugse Amateur Toneelvereniging
WAT speelt Hemel op Stelten Foto: Woubrugse Amateur Toneelvereniging

WOUBRUGGE - De leden van Toneelvereniging WAT stonden vrijdag 24 en zaterdag 25 maart drie keer op de planken in De Aspergehof met 'Hemel op Stelten'. Wederom een stuk van Carl Slotboom, maar dit keer geen dijenkletser, maar een blijspel met een verhaal.

In het verhaal zag het publiek hoe twee vrienden via een bloemenboog opkwamen, absoluut niet wetend waar ze terecht waren gekomen. Het duurde even voor de mannen geloofden dat zij in de hemel waren, nadat zij bij een auto-ongeluk om het leven waren gekomen. Ze moesten zich als broeders gaan bewijzen en meerdere stadia doorlopen alvorens ze naar het paradijs mochten. Dat betekende dat zij afscheid moesten nemen van hun aardse gewoontes. Van sommige gewoontes was dit moeilijk.

Frank Ubink en gastspeler Dirk Scholte speelden de vrienden. Martien Blom kwam een paar dagen later binnen als monteur Bertus - 'We hebben hier alleen ingangen, geen uitgangen' - en koos ook liever voor het vertrouwde van daar beneden. Nadat de drie de broeder en zusters - fijntjes gespeeld door Bram Owel, Mirjam de Vries, Jaimy Gosen en Tessa Sluiter - volledig uit hun rol als keurige hemelmensen hadden gekregen, werd duidelijk dat zij niet in de hemel konden blijven. Stuk voor stuk werden ze door de hemelpoort weer naar de aarde gebonjourd.

Diepgang

De groep zette een puike uitvoering neer. Goed op elkaar ingespeeld, tekstvast en met natuurlijk hier en daar een stukje improvisatie was het genieten voor de kijker. Het vermakelijke stuk met zelfs enige diepgang en waar het nergens te plat wordt, leende zich hier goed voor. Al klonken geen harde lachsalvo's, er was wel gegrinnik te horen en een glimlach om de monden te zien. Als de aankomst in de hemel is zoals Carl Slotboom in zijn toneelstuk "Hemel op stelten" schrijft, hoeft niemand meer bang te zijn voor zijn einde.

advertentie advertentie