WAT speelt blijspel Alfred en Albert in Aspergehof

Arjan Koster en Martien Blom WAT Foto: Mirjam de Vries
Arjan Koster en Elly Gosen WAT Foto: Mirjam de Vries

WOUBRUGGE - De leden van het Woubrugs Amateur Toneel (WAT) spelen vrijdag 11 en zaterdag 12 november het blijspel "Alfred en Albert" van Carl Slotboom.

Het toneelstuk gaat over Alfred die in Parijs besluit de bloemetjes buiten te zetten als zijn vrouw en dochter een paar dagen naar Appingedam gaan, Met zijn boekhouder Paul spreekt hij af dat hij contact zal houden. Op het moment dat Alfred wil vertrekken, verschijnt nachtclubdanseres Eva, die hij ooit eens in een nachtclub ontmoette. Desnoods nodigde hij haar uit eens langs te komen. Eva is niet van plan te vertrekken, maar Alfred vertrekt toch.

Kort nadat Alfred vertrokken is, verschijnen zijn schoonzuster en haar echtgenoot uit Appingedam, die in de veronderstelling zijn, dat zij afgesproken hadden te komen logeren. Intussen hebben Alfreds vrouw en dochter de trein gemist, bellen naar huis en horen dat de familie uit Appingedam daar zit. Ze nemen onmiddellijk een taxi en komen naar huis. Dan verschijnt Albert, de tweelingbroer van Alfred. Albert komt om geld en Paul wil hem dat wel geven, mits hij de komende dagen voor zijn broer Alfred wil doorgaan.

Afscheid

Het blijspel wordt het afscheid van speler Arjan Koster. Toen nog als meester Arjan werd hij in 1994 lid van WAT. Hij was ook vijftien jaar secretaris bij de toneelvereniging en kroop jarenlang in het Sinterklaaspak, wat hij voorlopig blijft doen. Koster speelde tientallen toneelstukken bij WAT. Omdat dit zijn afscheidstoneelstuk is, mocht Koster kiezen welk toneelstuk hij wilde spelen. Hij koos voor "Alfred en Albert", een blijspel waarin hij bij een eerdere opvoering ook de dubbelrol van de tweelingbroers speelde. Geduld was wel vereist. Het toneelstuk stond al voor 2020 op de planning, maar door corona moest de uitvoering meermalen verplaatst worden.

Kaarten aan de deur

De voorstelling is in de Aspergehof aan de Boddens Hosangweg in Woubrugge en begint beide avonden om 20.00 uur. Kaarten zijn voor 7 euro te koop aan de deur. Na de uitvoering is er de traditionele verloting.

advertentie advertentie