Wethouder in gesprek met provincie over sluipverkeer Rijnsaterwoude

Gepubliceerd op 28 November 2019 om 18.22 uur

RIJNSATERWOUDE – Wethouder Yvonne Peters (VVD) gaat werken aan een oplossing voor het sluipverkeer in Rijnsaterwoude. Zo worden er verkeersremmende maatregelen genomen en wordt er gekeken naar het stoplicht aan de N207. Deze zou langer op rood kunnen staan tijdens de spits, waardoor automobilisten worden ontmoedigd om door het dorp te rijden.

'We kijken samen met de provincie naar deze optie', zei Peters donderdagochtend tijdens de protestactie tegen het sluipverkeer. 'We gaan kijken of dit stoplicht richting het dorp tijdens de spits langer of de hele tijd op rood kan staan.' Ook belooft Peters dat er extra snelheidsbeperkende maatregelen komen. 'De weg is nog niet af. Er komen nog grote betonnen bloembakken.' De bakken komen op de weg te staan, zodat verkeer niet in beide richtingen met hoge snelheid kan doorrijden.

Donderdagochtend werden automobilisten in Rijnsaterwoude aangesproken op hun gedrag. 'Dit is een doorgaande schoolroute van middelbare scholieren uit Leimuiden en Rijnsaterwoude', zegt Jacqueline Grauwen. Zij gaat, samen met een groep vriendinnen, de strijd aan tegen het sluipverkeer. 'Het is wachten op ongelukken.'

Lees ook: Wouwse Wijven voeren actie tegen sluipverkeer

advertentie advertentie