Gepubliceerd op 20 Maart 2020 om 13.51 uur

Wethouder Schoonderwoerd: ‘Iedereen snapt dat we dit met elkaar moeten doen’

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - Het openbare leven ligt in Nederland grotendeels stil. Medewerkers van de gemeente Kaag en Braassem proberen zoveel mogelijk thuis te werken, vitale functies van de gemeente gaan gewoon door. 'Iedereen is er echt van doordrongen dat we dit met elkaar moeten doen', zegt wethouder Floris Schoonderwoerd (PRO Kaag en Braassem).

In het gemeentehuis is bijna niemand te bekennen. 'Ik ben er nu eventjes, het voelt een beetje als een spookhuis', zegt Schoonderwoerd in het radioprogramma KB Actueel. 'Bijna iedereen werkt thuis, dus er is niemand hier.' De collegevergadering gaat aanstaande dinsdag gewoon door, ook daar worden de richtlijnen opgevolgd.

Andere belangrijke werkzaamheden gaan gewoon door, zoals het faciliteren van uitvaarten. Deze gaan in aangepaste vorm door. 'We zien vandaag, een bekende inwoner uit Woubrugge is overleden, en de familie heeft opgeroepen om langs de kant van de weg te gaan staan op het moment dat de man van zijn huis naar de begraafplaats wordt gebracht', zegt Schoonderwoerd.

Het gaat om Jan Quint, die lange tijd bakker is geweest in het dorp. Mensen worden opgeroepen om zaterdag vanaf 11.45 uur een lint te vormen vanaf de rotonde bij de ingang van Woubrugge, richting de begraafplaats. Uiteraard met gepaste afstand tussen iedereen.

Eerste coronapatiënt in gemeente

Donderdag maakt het RIVM bekend dat het coronavirus voor het eerst is vastgesteld bij een inwoner van de gemeente Kaag en Braassem. 'Je zou diegene die het aangaat natuurlijk beterschap en sterkte willen wensen', zegt Schoonderwoerd. De wethouder benadrukt dat verder onduidelijk is hoeveel mensen mogelijk besmet zijn. 'Omdat alleen mensen die zich melden bij het ziekenhuis, chronische ziektes hebben of in de zorg werken nog maar getest worden.'

'Het feit dat er nu een eerste vastgestelde besmetting is in de gemeente, maakt het niet dat we nu andere of extra maatregelen nemen. Alle maatregelen die genomen zijn, die door de regering zijn afgekondigd, die worden hier ook in acht genomen', legt Schoonderwoerd uit. 'We zien dat de gemeenschap zich daar eigenlijk ontzettend goed aan houdt.'

Lees ook: Burgemeester Van der Velde: ‘Help mensen die het anders niet redden’

KB Actueel is iedere zaterdag tussen 12.00 en 14.00 uur te beluisteren op de radio bij Studio Kaag en Braassem.

advertentie
 
advertentie